Search Button
  Decrease text size Increase text size
 
Όλα τα νέα μας

Subject:Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας ENI MED_Εθνική Διαβούλευση

Εθνική Διαβούλευση για την ετοιμασία των Όρων Εντολής της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων έργων Στρατηγικού χαρακτήρα

Το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Μεσογειακής Λεκάνης ENI Mediterranean Sea Basin Programme είναι πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ των χωρών που βρίσκονται στις δύο όχθες της Μεσογείου και κύριος του στόχος είναι η αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και η αξιοποίηση των κοινών δυνατοτήτων της περιοχής.  Τα κοινά έργα που υλοποιούνται στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ENI Med χρηματοδοτούνται μέχρι και 90% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στους φορείς υλοποίησης παρέχεται προ-χρηματοδότηση. Η ΓΔ ΕΠΣΑ είναι το Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα στην Κύπρο, ενώ η Κοινή Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος εδρεύει στη Σαρδηνία. Στο Πρόγραμμα δικαιούχοι είναι Δημόσιοι Φορείς, Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Οργανισμοί Δημοσίου Δικαίου (όπως ορίζονται στην Κοινοτική Οδηγία 2014/24/ΕΕ), Οργανισμοί Ιδιωτικού Δικαίου και Διεθνείς Οργανισμοί. Ενημερωτικά αναφέρεται ότι το Πρόγραμμα αποτελείται από 4 Θεματικούς Στόχους (Thematic Objectives) και 11 Προτεραιότητες (Priorities), οι οποίοι φαίνονται στο συνημμένο αρχείο.

Στόχος της διαβούλευσης είναι να αναδειχθεί περιορισμένος αριθμός προτεραιοτήτων, οι οποίες θα περιληφθούν στην πρόσκληση. Για τους σκοπούς της διαβούλευσης η ΚΔΑ του Προγράμματος έχει ετοιμάσει το προαναφερόμενο αρχείο το οποίο καλείστε να συμπληρώσετε, για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου / Υπηρεσίας / Φορέα σας. Σημειώστε ότι κάτω από κάθε Θεματικό Στόχο μπορείτε να δώσετε βαθμολογία για κάθε Προτεραιότητα από το 1 μέχρι το 4, όπου το 1 σημαίνει «Μη Σχετικό» και το 4 «Πολύ Σχετικό». Διευκρινίζεται ότι δεν μπορεί να δοθεί ο ίδιος βαθμός περισσότερο από μια φορά κάτω από κάθε Θεματικό Στόχο. Είναι επίσης σημαντικό να συμπληρώνεται ο χώρος για τα σχόλια ή/και εισηγήσεις για τις Προτεραιότητες που θα αξιολογήσετε με 3 και 4. Επιπλέον αν έχετε υπόψη σας έργα ή πρωτοβουλίες που υλοποιούνται για συγκεκριμένες προτεραιότητες σε εθνικό και Μεσογειακό επίπεδο, παρακαλείστε όπως τα σημειώσετε στην τελευταία στήλη. Για διευκόλυνση / ενημέρωση, επισυνάπτονται 2 έγγραφα που ετοιμάστηκαν από εμπειρογνώμονες του Προγράμματος σε σχέση με την κοινωνικο-οικονομική και περιβαλλοντική κατάσταση της περιοχής συνεργασίας.

Ενημερωτικά αναφέρεται ότι η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων Στρατηγικού χαρακτήρα αναμένεται να προκηρυχθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου 2019.

Παρακαλείστε όπως αποστείλετε το αρχείο με τη βαθμολογία σας σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση cconstantinou@dgepcd.gov.cy  το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018.

 

  Η Ιστοσελίδα συγχρηματοδοτείται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία  
 
Πνευματικά δικαιώματα © ΓΔ ΕΠΣΑ 2014
Designed and Developed by eBOS Technologies